Festival VOX je křesťanský multižánrový hudební festival. Zároveň je to ekumenická jednodenní akce pro věřící a nevěřící, jejíž výtěžek je věnován na dobročinné účely. Na letošní dvanáctý ročník přijede výjimečný host - Britská worshipová kapela Bluetree. Jejich nejznámější píseň "God of this City" také charakterizuje duchovní zacílení festivalu – přinesl duchovní povzbuzení i nakopnutí a zároveň byl místem společenství a oslavy Boha pro křesťany z různých církví a denominací.

VOX bude probíhat v sobotu 21. listopadu od 15:00 hod. v Praze – pastoračním středisku na ulici Kolejní.

„Nechceme pořádat jen další kulturní akci. Věříme, že hudba je jedinečným sdělovacím prostředkem, který může nést Kristovo evangelium. Také nás velmi těší vidět lidi z různých křesťanských církví a tradic, jak společně chválí Boha. Chceme, aby festival VOX byl světlem na temném místě.“ Uvádí jeden z organizátorů festivalu a ředitel křesťanského vydavatelství ROSA Tomáš Polívka.

Mimo kapely Bluetree vystoupí další křesťanští interpreti: americká kapela Divine Attraction, královehradecká skupina Jedním srdcem, hudební projekt Adam Bubík Acoustic a rapper Envej. K setkávání a rozhovorům budou moci návštěvníci využít foyer, prostory přiléhající k hlavnímu sálu. Zde se mohou potkat nejen mezi sebou navzájem, ale také spolu s vystupujícími.

Vstupné na festival v předprodeji činí 200 Kč a 250 Kč na místě, v den konání festivalu. Vstupenka pro děti a dospívající ve věku od 6 do 12 let stojí 60 Kč. Držitelé průkazů ZTP a ZTP/P mají vstup zdarma, vstup do budovy je bezbariérový. Výtěžek festivalu bude věnován Domovu sv. Rodiny v Praze 6.

Aktuality a další informace je možné najít na profilu na sociální síti Facebook a na internetových stránkách www.festivalvox.cz.