V pátek 26. července vyjíždí skupina mladých cyklistů na více než 3000 km dlouhou pouť po stopách Cyrila a Metoděje. Cílem pouti je vzdát díky patronům Evropy. Nyní máš i ty jedinečnou příležitost zapojit se do této pouti. A jak? To se dozvíš v tomto článku. :)


Stejně jako Cyril a Metoděj přinesli před 1150 lety na naše úemí písmo i Písmo, chce i skupinka mladých poutníků nést stejnou cestou slova pravdy  a stále živého poselství. I ty se můžeš zapojit, stačí opsat krátkou pasáž z Bible.

Opisem Bible se můžeš zapojit do této pouti. Opsaná část Bible bude svázána spolu s deníkem a kredenciálem s razítky míst, kde budou cyklopoutníci projíždět. V průběhu pouti vznikne dokumentární film, který bude později možné shlédnout.

Jak Písmo opisovat?

Aby šlo vše dobře svázat dohromady, je nutné text opisovat podle tohoto vzoru: Opis Písma-vzor velikosti písma.pdf

Piš, prosíme, na bílý papír A4, pod kterým budeš mít tohoto lenocha: Opis Písma-lenoch.pdf

Piš vždy pouze z jedné strany papíru do lenochem vyznačeného místa. Na papír bude později vytisknuta hlavička, kde bude uveden daný úryvek. Jednotlivé verše číslem nepopisuj, pouze odděl jednotlivé odstavce. Jako vzor si vezmi nejlépe Český ekumenický překlad (ČEP).

Jaký úryvek mám opisovat?

Pod svým jménem si zaregistruj část písma, kterou chceš opisovat, aby více lidí neopsalo stejný úryvek. Registraci k opisování Markova evangelia je možné provést zde, Lukášova zde.

Kam mám opsaný text poslat?

Jestliže není domluveno jinak, zasílej své opisy na adresu: signály.cz, o. s., Kozí 684/8, 602 00 Brno. K nim přilož lístek se svým jménem, emailem a diecézí, odkud pocházíš. Tvoje iniciály a diecéze bude na papíry poté dotisknuta s hlavičkou. Prosíme nepřekládat papíry s opsaným textem, pokud je budeš posílat poštou, použij dostatečně velikou obálku.

Pokud máš nějaké dotazy, neváhej se obrátit na Kristýnu Kučerovou vzkazem nebo na mailu [email protected].

Jsme tu pro tebe, sleduj web www.cm2013.cz a Facebook, ať jsi v obraze. 

Cesta je opravdu daleká, proto prosím na poutníky vzpomeň ve svých modlitbách.

Více o chystané pouti se dozvíš na webu www.cm2013.cz.