Skupina Team4D sice vznikla v roce 2007, ale na první studiové album jsme si museli počkat až do prosince loňského roku. Nosič dostal název „Nenech si lhát“ a nalezneme na něm 11 autorských písní. Brněnská formace se snaží spojit kvalitní rockovou muziku s poselstvím o jejich životech, víře, lásce a naději, která je v Bohu. Team4D vystupuje ve složení: Mirka Prudilová – zpěv, Radka Prudilová – klávesy, Tomáš Prudil – basa, David Prudil – bicí,Lubomír Prudil – kytara, zpěv a host Samuel Krištof – rap. O rozhovor jsme poprosili zakládajícího člena skupiny Lubomíra Prudila.


Jaká byla vaše motivace k založení kapely?
Kromě toho, že hudba je naše vášeň a prostě nás baví (jako každého muzikanta), je to také dobrý způsob, jak být slyšet. Hlavním motivem byla určitě touha tvořit muziku pro lidi a vložit do ní poselství o vlastních životech.

Co je pro Team4D největší úspěch aneb jak se měří úspěch u křesťanské kapely?
Jako pro každou kapelu je pro nás velkým úspěchem to, že se naše tvorba někomu líbí nebo někoho osloví. Každý ohlas je v podstatě úspěchem – občas i ten negativní, aspoň víme, že naše hudba vyvolává reakce :-) Zároveň věříme, že Bůh může mluvit k lidským srdcím a po tom toužíme asi nejvíc. Jak se to dá měřit ale netuším.. :-)

Co dělá křesťanskou kapelu „křesťanskou“?
Dalo by se kolem toho trošku slovíčkařit, ale zjednodušeně se spojení „křesťanská kapela“ používá, když lidi tvořící tuto skupinu jsou křesťani. Takhle to bereme my.

Jak u vás probíhá váš tvůrčí proces?
Je to různé, ale nejčastěji jeden z nás donese nápad nebo kostru písně na zkoušku a pak dáváme společně dohromady aranž. Nejdřív většinou vznikne hudební motiv nebo melodie a potom text. Občas něco vyleze i z našeho divokýho a naprosto nekontrolovatelnýho jamování :-)

O čem jsou vaše texty?
O tom, čemu věříme a co prožíváme. Člověk přirozeně zpívá o tom, co zná a co je mu blízké. Některé texty mají povzbudit, některé vyprovokovat k akci nebo zamyšlení. Mimochodem, přimět někoho k zamyšlení v dnešní době považujeme taky za velký úspěch..

Je vaše hudba určena pro věřící publikum nebo směřujete „do světa“?
Z našeho pohledu pro obojí.. Hudebně je to samozřejmě pro každého, komu se podobný styl líbí, texty jsou pro křesťany i nevěřící. Oslovit chceme především nevěřící, ale to může být i důsledkem povzbuzení věřícího publika, proto se to asi nedá úplně oddělit.

Jak vnímáte křesťanskou hudební scénu v Česku a na Slovensku?
Určitě tu vnímáme obrovský prostor pro kvalitní hudbu tvořenou křesťany. Na Slovensku jsou možná o něco dál, ale ve srovnání se zahraničím pořád máme co dohánět :-) Typickým příkladem je USA, kde jsou křesťanští interpreti i na předních příčkách sekulárních hitparád. U nás zřejmě ještě panuje atmosféra diskvalifikace těch „nenormálních křesťanů“ :-) Pojďme to změnit..

Jsou před vámi v nejbližší době nějaké výzvy?
Ano, velké.. S největší pravděpodobností nás na jaře čeká koncert v UK a náš repertoár je v tuto chvíli ryze český :-)

Kde se mohou fanoušci o vaší kapele dozvědět více?
Facebook, Bandzone, Youtube a samozřejmě naše webovky team4D.cz.

Facebook skupiny Team4D

Bandzone skupiny Team4D

Webovky skupiny Team4D

Youtube skupiny Team4D

Rozhovor převzat z www.awr.cz