Ani v novém roce 2018 nezahálíme a připravili jsme si pro vás nový projekt! Po úspěšném vydání seriálu Církev za oponou se tentokrát můžete těšit na videobaty na aktuální společenská témata. Cílem je přiblížit vám aktuální dění křesťanským pohledem. Do každého dílu si pozveme zajímavého hosta a také několik mladých studentů, aby diskutovali s námi. Scházet se budeme v neformálním prostředí kavárny. Náš nový seriál jsme proto pojmenovali Signály z kavárny! Na první díl se můžete těšit v následujících dnech.

                                               

„Mladí věřící často mohou postrádat křesťanský pohled na určité celospolečenské otázky, které se aktuálně řeší. Velká média tento pohled nenabízejí. Proto se mladým snažíme vyjít vstříct a formou videa jim křesťanský náhled zprostředkovat," zmínil Vašek z Realizačního týmu Signálů, který pořad moderuje. 

Tématem prvního dílu nového pořadu je v souvislosti s blížícími se prezidentskými volbami Křesťan a politika. Prvním hostem pořadu je spirituál brněnského Biskupského gymnázia otec David Ambrož, jenž v brněnské kavárně sester misionářek L'Eau Vive odpovídal například na otázky jako, proč by se měl křesťan zajímat o politiku, co se píše o politice v Bibli, jestli má smysl v prezidentských volbách taktizovat a podobně. Společně s ním diskutovali v kavárně kromě moderátora Vaška také dva brněnští studenti. „Do pořadu se snažíme zapojit i studenty, aby se sami zeptali na to, co je v souvislosti s tématem zajímá. První téma jsme zvolili proto, že o politice se v souvislosti s křesťanstvím příliš nehovoří a proto, že se blíží prezidentské volby," zmínil moderátor Vašek. 

První díl vydáme v následujících dnech. Sledujte náš web i facebookové stránky!