Na přednášky, diskuze, ale také setkání se mohou těšit návštěvníci letošního ročníku Konference o mládeži, která se uskuteční přesně za měsíc 7. a 8. prosince v Rekreačním zařízení Vyhlídka v Češkovicích u Blanska. Letošním tématem je lidské a duchovní doprovázení mladých lidí a vedení k volbě povolání.

 

                                   

 

Na akci, která je určena všem, kteří se nějakým způsobem podílejí na vedení mládeže, se představí několik hostů. Návštěvníci se mohou těšit na přednášku salesiánského provinciála P. Petra Vaculíka, bývalého ředitele DCŽM a DCM v Českých Budějovicích P. Romana Dvořáka, formátorku kandidátek k řeholnímu životu sester boromejek sestru Vilmu, ředitele Arcibiskupského gymnázia v Kroměříži Jana Košárka, vedoucí programů střediska Rodina Centra pro rodinu a sociální péči v Ostravě Marii Fridrichovou a katolického publicisty a pedagoga Jiřího Zajíce.  

„Cílem akce je diskuze zodpovědných lidí při práci s mládeží, vzájemné poznávání, hledání nových cest v oblasti pastorace mládeže. Zároveň má konference přinášet osobám zodpovědným za pastoraci mladých nové impulsy z prostředí mladých. Vše, co zazní v souvislosti se synodou, předáme konkrétním biskupům,“ sdělila Anna Brabcová ze Sekce pro mládež České biskupské konference.

Na konferenci nebude chybět ani zástupce a delegát České biskupské konference pro mládež Mons. Pavel Posád. Program začíná ve čtvrtek 7. prosince v 9 hodin registrací. Účastníci se mohou těšit na přednášky, diskuzní skupinky, mši celebrovanou otcem biskupem Posádem nebo na společenský večer a divadelní představení Tučňáci na arše.

V pátek je na programu ranní mše, přednáška a následně diskuze nad výsledky dotazníkového výzkumu z Celostátního setkání mládeže v Olomouci. Celá dvoudenní akce skončí obědem, který je na programu v pátek ve dvanáct hodin. Zájemci o účast na konferenci se mohou přihlašovat prostřednictvím internetu zde.

Program konference: kom-2017-program.pdf 

Ilustrační foto: cirkev.cz