V sobotu 4. listopadu bude v Brně v kině Scala nadační fond Credo pořádat duchovní obnovu pro manžele s názvem Krize a naděje v manželství.

 

 

Program začne v 9.00 ráno chválami. Dopoledne se můžete dozvědět o nejčastějších příčinách krizí v manželství a v odpolední přednášce o naději v manželství. Bude také prostor pro praktické podněty, osobní svědectví, práci ve skupinkách a vaše dotazy. V průběhu dne můžete využít i možnosti svátosti smíření, přímluvné modlitby nebo duchovního rozhovoru. Duchovní obnova bude zakončená mší svatou v kostele Nanebevzetí Panny Marie na Jezuitské ulici v Brně. Pro manžele je připravený i malý dárek.

 

Účastníci se mohou těšit na přednášející Františku Böhmovou. S rodinou žije v Ostravě a s manželem vychovala tři děti. Vystudovala ekonomickou VŠB v Ostravě a teologii v Olomouci - obor Křesťanská výchova. Nyní pracuje jako samostatná pastorační asistentka v Ostravě - Zábřehu. Kromě práce s dětmi se věnuje přednáškové činnosti. Vede víkendy pro ženy, různé duchovní obnovy a cvičení, převážně na téma mezilidských vztahů. Spolu se svojí sestrou Kateřinou Lachmanovou, je zapojená do charismatické obnovy v České republice. Je také spisovatelkou. Její svědectví je silné a oslovující, také proto, že sama prošla komplikovaným vztahem.

 

"Touto duchovní obnovou bychom chtěli podpořit manželství, která musejí v životě obstát v mnoha zkouškách. Naším cílem je dopřát manželům čas pro sebe a možnost jít ve vztahu více do hloubky. Mohou načerpat mnoho podnětů pro naplnění jejich vztahu. A také poznání, že situace, kterými procházíme, si prošla již spousta jiných žen a mužů," zve na akci koordinátorka Kristína Třešková z Creda.

 

Rodičům děti (4-12 let) pořadatelé nabízejí hlídání zdarma. Cena je 100 Kč pro pár. Přihlásit se můžete na webu www.duchovniobnova.cz.