Chceš napomoci tomu, aby církev dokázala oslovovat mladé, aby věděla, jaké ji trápí problémy? Neváhej a vyplň celosvětový dotazník, který pomůže našim duchovním otcům z různých koutů světa poznat situaci a názory dnešních mladých lidí. Mezinárodní dotazník vytvořený pro potřeby mezinárodní biskupské synody najdeš na těchto webových stránkách.

Jeden ze šesti světových jazyků si můžeš vybrat po rozkliknutí odkazu v roletce vpravo nahoře. Pro potřeby českých věřících byl dotazník přeložen, najdeš ho zde. Zájemcům může posloužit k lepšímu pochopení jednotlivých otázek, zadávat výsledky je ale potřeba v oficiální verzi dotazníku na výše zmíněné adrese. 

 

                                  

 

Na vyplnění mají zajemci ještě dva týdny, odpovídat je možné do 30. listopadu. Výzkum je určen mladým od 16 do 29 let. Výsledky z dotazníků poslouží příští rok účastníkům velké mezinárodní biskupské synodě, která se uskuteční v říjnu a která bude řešit téma Mladí lidé, víra a rozlišování povolání. Přidej se a pomoz odhalit, co trápí dnešní mladé.

Z obsahu dotazníku poznáváme, že jeho autorům jde o to, aby jeho prostřednictvím získali podklady k vytvoření určité konkrétními daty podložené představy o celkové situaci mladých lidí. Proto je důležité, aby dotazník vyplnilo co nejvíc lidí z různého sociálního prostředí. Dotazník mohou vyplňovat jak katolíci, tak příslušníci jiných vyznání a náboženství, tak i lidé nevěřící," zmínil salesiální pastorální teolog P. Michal Kaplánek, který napomohl k českému překladu dotazníku. 

Ilustrační foto: cirkev.cz