O tomto víkendu se ve Zlíně koná oblíbený filmový minifestival s venkovní projekcí tří inspirativních filmů. Promítání se uskuteční ještě dnes a zítra (16. a 17. 9. 2017) od 20 hodin na parkovišti u kostela Panny Marie na Jižních Svazích. Vstupné je dobrovolné. Buďte zváni!


Sobotní snímek je česká komedie Teorie tygra. V hlavních rolích hrají Jiří Bartoška a Iva Janžurová. Vypráví o spletitosti rodinných vztahů a hledání vlastní identity. Každý manželský pár, který se projekce zúčastní, obdrží navíc malý dárek.

 

foto z filmu Psi Páně: www.csfd.cz

Nedělní film je nový snímek o dominikánech Psi Páně aneb Sněz ten film. Dokument se snaží odpovědět na otázky, kdo to jsou dominikáni a co tady v 21. století dělají? Křest – je to jen pěkný obřad nebo i něco víc? Eucharistie – křesťané jsou skutečně přesvědčeni, že se oplatka mění na tělo Krista? Zpověď – není to přežitek chodit na sebe někomu říkat ty nejhorší věci? Po filmu následuje beseda s režisérem Jonášem Vackem a hercem a dominikánem P. Jindřichem Poláčkem, kteří budou odpovídat na otázky diváků.

Místa na minifestival si můžete rezervovat v přihláškách na stránkách nadace Credo.