Letní měsíce přímo vybízejí k oddechu a načerpání energie do zbytku roku. Jednou z možností, jak člověk může „dobít baterky“ představuje setkání s Pánem na poutních místech, kde se dá také mnohé vyprosit. Duchovní rozměr dovolené může ještě umocnit ubytování v klášteře, na faře nebo v jiných objektech pod církevní správou. Autoři projektu  www.cirkevnituristika.cz vyšli vstříc zájemcům o církevní turistiku a připravili pro ně specializovaný web.

 

 Ilustrační foto: cirkev.cz

 

Webové stránky slouží jako praktický rozcestník pro všechny turisty, kteří rádi navštěvují církevní památky. Pomocí katalogu si můžete vybrat vhodné ubytování v církevním prostředí, které ještě může podtrhnout duchovní přesah dovolené.

Stačí si vybrat oblíbené poutní místo a díky přehlednému katalogu také typ ubytování, který upřednostňujete. Na výběr máte například faru, poutní dom, ale také kláštery, které nabízejí turistům nebo poutníkům ubytování. Díky databázi se tak můžete dozvědět, zda se právě v místě vámi hledaného poutního místa nachází možnost ubytování.

V katalogu zatím najdete pouze zlomek ubytování, autoři webu přivítají další zájemce o prezentaci. Pokud jste správcem vhodného místa nebo víte o nějakém objektu, který by se rád prezentoval na zmíněných stránkách, přihlašujte nové objekty na adrese: https://www.cirkevnituristika.cz/o-nas/prihlaseni-objektu

„Souhlas duchovního správce je jednou z podmínek přihlášení. Dále je podstatné, aby se jednalo o prezentaci ubytování na farách, v klášterech, zkrátka, aby naše prezentace přinášela užitek církvi,“ přiblížila záměry stránek Zlata Keprtová z oddělení Cestovního ruchu a církevní turistiky Brněnského biskupství.

Díky webu se můžete také podívat na vybrané poutní trasy, popřípadě na poutní místa v jednotlivých okresech.