Na začátku června v Česku poprvé vystoupí severoirská skupina Rend Collective. Počátky kapely z přístavního města Bangor v Severním Irsku sahají na přelom let 2002 – 2003, kdy v místním křesťanském společenství vznikla formace s názvem Rend Collective Experiment. Skupinu tvořilo šest základních členů, ke kterým se příležitostně přidávali a které podporovali jejich kamarádi. Formace vnímala jisté nepřátelství moderní kultury směrem k církvi a křesťanství, na které zareagovala svou hudební tvorbou. Bubeník a lídr kapely Gareth Gilkeson na počáteční období vzpomíná jako na dobu, kdy „si naše parta začala uvědomovat život“.

V roce 2010 skupina vydala své první album Organic Family Hymnal. O dva roky později vychází album Homemade Worship by Handmade People, které obsahovalo úpravu tradičního irského hymnu Be Thou My Vision (Staň se mou vizí). Známou se pak stala skladba Build Your Kingdom Here, která má na kanáluYouTube přes 10 miliónů zhlédnutí. Postupně dochází ke zkrácení jména sestavy na Rend Collective a kapela začíná vystupovat v zámoří.

Třetí album s názvem Campfire bylo netradičně natočeno na pláži u táborového ohně. Kapelu doprovází dav jejích kamarádů a nadšenců. Formace postupně vydala čtyři další alba. K nejznámějším skladbám patří I Want to Live Alive, More Than Conquerors, My Lighthouse a další.

Současnou sestavu tvoří zpěvák Chris Llewellyn, bubeník Gareth Gilkeson, vokalistka a hráčka na klávesové nástroje Ali Gilkeson, kytarista a hráč na banjo Patrick Thompson a baskytarista Stephen Mitchell.

Rend Collective vystoupí v pátek 2. 6. 2017 v pražské sportovní hale Královka v Praze. Jako předkapely se představí třinecká formace Noemiracles a akustické trio Nenadarmo, které pro tento večer vystoupí v rozšířené sestavě. Součástí programu bude také vystoupení taneční skupiny UNITED Dance a promluva Jakuba Limra.

V sobotu 3. 6. 2017 na koncertní večer volně naváže Konference modliteb a chval. Konference modliteb, kterou připravuje hnutí Modlitby 24-7, bude tematicky zaměřená na přímluvné modlitby. Hlavním řečníkem bude Kateřina Lachmanová. Konference chval je určena hudebníkům a autorům chval. Jako řečníci vystoupí Jiřina Gina Čunková, Karel Řežábek, Viliam Šandor, Julo Slovák a další. Podrobné informace ke koncertu a konferenci jsou uvedeny na internetových stránkách http://www.worshippraha.cz. Pořadatelem obou akcí je tým festivalu UNITED.