V Brně se bude o víkendu 10. a 11. února konat duchovní obnova s pomocným biskupem Otcem Mons. Pavlem Konzbulem. Její název je Cesta, Pravda a Život. V pátek bude probíhat v prostorách auly Biskupského gymnázia v Brně na Barvičově ulici 85 a tento den je určena především studentům a mládeži. V sobotu se akce přesune do kina Scala na Moravském náměstí, kam jsou zváni všichni věřící brněnské diecéze. Oba dny bude obnova ukončena mší svatou.

Vydejme se v tomto období mezi Vánoci a Velikonoci na cestu za Ježíšem, abychom našli život věčný. Od okamžiku svého narození po smrt a vzkříšení byl Ježíš Cestou, Životem a Pravdou. Poznejme tuto cestu více a zamysleme se nad tím, jak opravdově ji kráčíme a žijeme.  

Více informací naleznete na plakátku na www.duchovniobnova.cz.

 

Olomouc navštíví římskokatolický kněz Marián Kuffa. Jeho téma je milosrdenství – „Milujte lidi takové, jací jsou. Čím méně si to zaslouží, tím víc je milujte. Nemilujte je podle velikosti jejich zásluh, ale podle velikosti jejich potřeb.“ Duchovní obnova se bude konat 11. února v Clarion Congress Hotelu Olomouc a má název Láska bez hranic.

Otec Kuffa působí na východním Slovensku, kde se stará o bezdomovce, prostitutky a bývalé vězně. Žije milosrdenství v praxi. Jeho seminář plný konkrétních příběhů bude inspirací k tomu, jak žít svůj život opravdově, jak odpouštět a milovat bližní. Prostor bude i pro vaše dotazy. Duchovní obnovu zakončí mší svatou.

Více informací a přihlášku najdete na www.credonadacnifond.cz.