Znáš rodinu, která adoptovala dítě? Víš o někom, kdo byl či je v pěstounské péči – nebo sám je pěstoun? Poděl se o jejich příběh!


 

Signály ve spolupráci s kampaní Hledáme rodiče! pro vás připravily speciál v řadě svých soutěží. Najděte ve svém okolí rodinu či jednotlivce, který má zkušenost s některou z forem náhradní rodinné péče, ať se už jedná o adopci, krátkodobé či dlouhodobé pěstounství. Jejich životní příběh můžete zpracovat libovolnou formou – literárně například prózou, básní, rozhovorem; můžete jej zachytit obrazem či sérií fotografií, audionahrávkou rozhovoru i videem. Vaší fantazii ani rozsahu díla se meze nekladou. Zašlete nám jej na [email protected] - v případě, že zvolíte takový formát, který těžko půjde e-mailem zaslat, napište také a individuálně se domluvíme. Všechna zaslaná díla pak signály.cz vystaví.

Ceny pro vítěze?

Po skončení soutěže vybere porota složená z týmu signály.cz a zástupců Hledáme rodiče tři nejlépe zpracované příběhy a výherci obdrží ceny od obou pořadatelů.

Od kdy... Do kdy?

Soutěž začíná právě teď! Svátek Svaté rodiny je ideálním dnem pro dobrý začátek a v podobně příhodný den bude i soutěž končit. Poslední den, kdy bude možné zaslat dílo do soutěže, bude svátek sv. Josefa 19. března.

Co vám může pomoci?

Během ledna pro vás signály nachystají webinář (on-line přednášku) o různých typech náhradní rodinné péče, který povede přímo pěstounka z kampaně Hledáme rodiče. V únoru se pak další pěstouni zúčastní Chatu s osobností. Příklady příběhů se šťastnými konci najdete i zde na Signálech na blogu Hledáme sv. Josefy.

Těšíme se na vaše příběhy!

Tým signály.cz a Hledáme rodiče.cz