Od středy do pondělí 30. 11. navštěvuje papež František různá místa v afrických státech Keni, Ugandě a Středoafrické republice. Jeho vůbec první cestu po "Černém kontinentu" sledují a přímo přenáší křesťanská média - a jejich prostřednictvím i vy můžete sdílet dojmy z papežovy mise.

Existuje jen jedno řešení - dělat to, čeho se vám nedostalo. Když jste nedostali porozumění, mějte porozumění s druhými. Když jste nedostali lásku, milujte o to víc. Jestli jste poznali bolest samoty, vyhledávejte ty, kteří jsou opuštěni.Papež František 27. 11. 2015. Podle ČBK.

Televize NOE zajišťuje přímý přenost vybraných částí Františkova programu - ZDE v živém vysílání.
Další přímé přenosy zajišťuje TV Vatican, přičemž na jejím kanálu na YouTube můžete sledovat pohodlně všechna videa zpětně. Františkově návštěvě se věnuje samozřejmě i Radio Vaticana, v různých jazykových verzích ho můžete naladit například zde.

„Když něčemu nerozumíte, když se vás zmocní zoufalství, podívejte se na kříž. Tento velký Boží pád, zničení Boha je pro naši víru velkou výzvou. Ale toto selhání nevedlo ke konci dějin, ale k obnovení nás všech Kristovým vzkříšením.“
(Papež František 27. 11. 2015. Podle ČBK.)

 Tiskové zpravodajství o průběhu návštěvy pro Českou republiku vede Tiskové centrum České biskupské konference. Souhrnné zprávy obsáhne i následující vydání Katolického týdeníku. Pro zdatné v cizích jazycích pak celou dobu návštěvy i po ní píše Vatican Insider.