Organizátoři festivalu UNITED spustili aktualizované internetové stránky, na kterých můžete sledovat informace a aktuální dění ohledně příprav letošního ročníku festivalu. V pořadí 5. ročník bude zahájen ve čtvrtek 20. 8. 2015 a potrvá do soboty 22. 8., místem konání je město Vsetín.


Podtitulem letošního ročníku je heslo "NESPOUTANÝ ". Ředitel festivalu Petr Húšť k volbě podtitulu uvedl: „Věříme v nespoutaného Boha, který nezůstal na kříži a v hrobě a nespoutanost chce darovat i našemu životu. Modlíme se, aby také o tom byl letošní festival. “

Festival UNITED je křesťanský multižánrový festival. Jeho program tvoří společné ranní a večerní duchovní setkání, koncerty, tématické workshopy, divadelní představení, promítání filmů a sportovní aktivity. K dispozici je poradenská služba a modlitební místnost ke ztišení.

Akci v loňském roce navštívilo více na 3500 účastníků. Další lidé mohli sledovat přímé přenosy, které zajišťovala televizní stanice TV Noe. Na 4 festivalových scénách vystoupilo celkem na 30 kapel. Zázemí festivalu, složené z dobrovolníků, poradního a realizačního týmu, tvořilo více než 350 lidí.

Akci pořádá zapsaný spolek UNITED 3P, z. s. ve spolupráci se vsetínskými církvemi.

Registrace zájemců do týmu dobrovolníků je již spuštěna. Předprodej vstupenek byl zahájen 10. 4. 2015. Obojí probíhá formou registrace na festivalových internetových stránkách akce.

Ve dnech 20. - 26. 4. 2015 se uskutečnila série večerních setkání s návštěvníky festivalu s názvem UNITED CITY Tour, během které členové organizačního týmu festivalu navštívili šest českých měst.

Další informace a novinky ohledně příprav festivalu jsou zveřejňovány na internetových stránkách,www.festivalunited.cz a na profilu sociální sítě Facebook.