Letošní ročník KAHL má za sebou první část. Utkáním Tookanů s celkem Piksly skončila základní část, ve které, díky poslednímu vítězství, zvítězil právě tým Pardubic. O jeden bod tak předstihl trojnásobné vítěze základní části, Klofany, a po třech letech přerušil jejich vítěznou sérii. Úřadující mistři z Pardubic poprvé získali Pohár zakladatelů pro nejlepší tým základní části a s optimismem vstupují do nadstavby.

Do nadstavbové skupiny A postoupili tři nejlepší týmy základní části KAHL (HC Piksla Pardubice, HC Klofani a BK ŘKF Polička). Tyto týmy se utkají systémem každý s každým o výchozí pozici do play-off.

Dramatické souboje čekají i ostatní celky. Ve skupině B se totiž bude bojovat o poslední postupové místo do play-off, které si může vybojovat pouze vítěz. Při vyrovnanosti soutěže se tímto postupujícím může stát kterýkoliv ze čtveřice uchazečů (HC Salaš Hradec Králové, HC Vraníci Slatiňany, HC Tookani Kobylisy, HC Zilvar Rychnov n. Kn.).

Jak napínavá nadstavba skončí, budeme vědět na konci února. Poté se již týmy střetnou pouze v semifinále play-off a při bojích o medaile v závěrečném finálovém dni 21. března 2015 v Rychnově nad Kněžnou.

Foto: archiv KAHL