Máš hotovou školu nebo dokončuješ studium? Nebo dokonce už nějaký ten rok pracuješ? Možná máš pocit, že už jsi vyrostl/a z akcí jako jsou setkání mládeže nebo Studentské Velehrady. Pak zpozorni, protože se chystá akce přímo pro tebe!

O víkendu 6. – 8. února se uskuteční druhý ročník akce Absolventský Velehrad. Je určen všem mladým lidem ve věku 21 – 35 let. Přijet může každý, kdy by se rád setkal s věřícími vrstevníky. Účastníci budou mít možnost sdílet zkušenosti z profesního života mladého křesťana, diskutovat o odpovědnosti za naše okolí i navázat nová přátelství a kontakty. Motto letošního setkání je „Žij své hřivny“.

Velkou část programu tvoří přednášky a besedy se zajímavými osobnostmi na zajímavá témata, která se dotýkají okruhů křesťan a profese, křesťan a rodina a křesťan a společnost. Můžete se těšit na kreativního producenta České televize Patricka Diviše, studentského faráře Miroslava Herolda, psychoterapeutku Jitku Krausovou nebo na svědectví manželů Lídy a Petra Vasiľových. Ze Signálů jistě znáte také otce Roberta Bergmana (pod přezdívkou rob). A jaká budou témata? To se dozvíte na webu http://absolventskyvelehrad.cz.

Na akci přijede řada kněží, kteří nabídnou duchovní rozhovory, svátost smíření a budou s účastníky slavit mše svaté. Všichni, kteří se rádi modlí prostřednictvím písní, se můžou těšit na večer chval.

Večery vyplní také kulturní program. V pátek to bude divadlo na dálkové ovládání a v sobotu vystoupení cimbálky s ochutnávkou vína. Ve volných chvílích můžete posedět a popovídat si se starými i novými známými v čajovně.

Registrace už je spuštěna a místa se pomalu plní. Proto neváhejte a na výše zmíněném webu se zaregistrujte!

(Fota: autor Jakub Kulaviak)