Zúčastnit se pouti důvěry v Praze a...

...modlit se zpěvem i v tichu ve městě, které je v samém srdci Evropy.
.. vydat se s desetitisíci mladých lidí z Evropy i odjinud na cestu hlubšího porozumění víře a životu v církvi.
... zakusit pohostinnost rodin Prahy a jejího okolí.
...setkat se s lidmi, kteří uprostřed výzev dneška žijí evangelium.


 A to je pouze velmi stručně shrnuto, jaký PROGRAM čeká na mladé, kteří se letos na Silvestra vydají na Pouť důvěry - Evropské setkání Taizé, které se koná každý rok v jednom z evropských měst a letos bude právě v Praze!

Setkání proběhne od pondělí 29. prosince 2014 do pátku 2. ledna 2015 a je určeno pro všechny ve věku 17-35 let. Nerozhoduje tu příslušnost k církvi, protože Taizé je ekumenická komunita. Takže to, co zde naleznete, je pohostinost, vstřícnost a láska.

 

Dopolední program v hostitelských společenstvích, společné modlitby i workshopy jsou otevřené a zdarma pro všechny zájemce, kteří bydlí v Praze a na dalších místech, která přijímají hosty - zúčastnit se je možné bez ohledu na věk, bez přihlašování i bez nějaké vstupenky. Pro účast na celém setkání je však nutné se přihlásitpřímo zde.

Na stránkách setkání najdete nejen praktické informace, ale i mnoho dalších zajímavých fakt v souvislosti s komunitou čí přímo místem Taizé. Na českých stránkách setkání www.taizepraha.cz lze sledovat aktuality a stav příprav.

A pokud chcete vše stručně shrnuto včetně obrázků, stačí otevřít informační brožuru!

Fotografie ze setkání ve Štrasburku 2013/2014
 
Událost je jak zde na signály.cz tak i na facebooku.