Stanislav Bubik, Kateřina Lachmanová, Václav Vondrášek

Podtitulem letošního ročníku festivalu UNITED je heslo "ZNAMENÍ". Jak uvádějí organizátoři na internetových stránkách akce: „Letošní festival UNITED chce ukázat to, že Bůh je nejen mocný stvořitel našeho světa, ale je skutečný a živý. Bůh, který jedná. ZNAMENÍ Jeho moci a Jeho působení nacházíme nejen ve světě a v přírodě kolem nás, ale především v našich životech, v našich příbězích a v našich srdcích.“

 

Nad heslem "ZNAMENÍ" se budou ve svých promluvách zamýšlet hlavní řečníci festivalu, kterými jsou Stanislav Bubik, Kateřina Lachmanová, Václav Vondrášek a Jiří Unger.

 

Stanislav Bubik působí od svých 23 let jako duchovní Apoštolské církve (AC). Byl součástí týmu vedení v Havířově, později založil sbor v Chomutově. Od roku 2002 působí v Praze, kde je v současné době vedoucím pastorem sboru Církev bez hranic Praha. Je ženatý, spolu s manželkou Evou má tři děti. Má rád rychlou jízdu v autě, svoji rodinu, výlety do přírody a lyžování.

 

Kateřina Lachmanová je členkou Římskokatolické církve (ŘKC). Za totality studovala ekonomickou fakultu na Vysoké škole báňské v Ostravě. Po převratu strávila tři roky v evangelizační škole na Maltě a postgraduálně studovala teologii a psychologii v Římě. V současné době se věnuje poradenství a psychoterapii v rámci Pastoračního střediska v Praze. Dále vede redakci Karmelitánského nakladatelství a koordinuje hnutí Katolické charismatické obnovy jehož součástí je například Katolická charismatická konference v Brně a tábory pro mládež JUMP. Napsala řadu knih z oblasti spirituality, např. Vězení s klíčem uvnitř, Dvojí tvář lenosti, Síla přímluvné modlitby. Její zatím poslední kniha má název Karikatury Boha.

 

Václav Vondrášek působí jako pastor Církve adventistů sedmého dne (CASD) v Plzni. Zároveň se ve své církvi věnuje práci s mladými lidmi. Vystudoval Teologický seminář CASD v Sázavě a Teologickou fakultu Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Je dlouholetým spolupracovníkem české pobočky mezinárodní humanitární organizace ADRA. Spoluzakládal ADRA kluby, které podporují dobrovolnictví mezi mladými lidmi. Je ženatý, spolu s manželkou Radkou má dvě děti.

 

Jiří Unger je starším sboru Církve bratrské Praha 13 (CB). Vystudoval religionistiku na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze. V současnosti pracuje jako tajemník České evangelikální aliance (ČEA), kde kromě jiného koordinuje program pro týmy zakládající nové sbory s názvem M4. Dále je prezidentem Evropské evangelikální aliance (EEA), členem výboru fóra European Leadership Forum a členem redakční rady časopisu Života víry. Je ženatý, s manželkou Michalou má tři syny.

 

Festival UNITED se uskuteční od čtvrtka 21. srpna do soboty 23. srpna 2014 ve Vsetíně. Program zahrnuje koncerty, přednášky, semináře, workshopy, divadelní představení, promítání filmů, diskuze s umělci a sportovní aktivity. Akci pořádá Občanské sdružení DEN – Vsetín ve spolupráci s festivaly CampFest a se vsetínskými církvemi a sbory.

 

Novinky a informace ohledně příprav festivalu jsou zveřejňovány na profilu sociální sítě Facebook, www.facebook.com/festivalunited a na webových stránkách, www.festivalunited.cz, kde v současné době probíhá předprodej zvýhodněných vstupenek. Cena třídenní vstupenky je do 15.5.2014 nebo pro prvních 500 přihlášených 440 Kč.

 

 

Odkazy:

Webové stránky: http://www.festivalunited.cz

Facebook: https://www.facebook.com/festivalunited

Propagační video 2014: http://youtu.be/fj3asPwpBDk

Dokument o festivalu UNITED 2013: http://youtu.be/nk5sK5IbhjQ