V soutěži, která proběhla na signály.cz, vyhrála Monika dva lístky na vsetínský koncert M. Redmana a M. Smithe. O to, jak ho prožívala, se s tebou podělí v následujících řádcích.


Když jsem se zúčastnila soutěže na signálech, tak mě ani ve snu nenapadlo, že lístky na koncert Matta Redmana a Martina Smitha, vyhraju zrovna já. Nikdy jsem nic nevyhrála a konečně se na mě usmálo štěstí. A úžasné na tom je že lístky byly 2 a já tak mohla udělat radost i někomu jinému.

Od té chvíle kdy jsem se dozvěděla, že jsem vyhrála, netěšila jsem se na nic jiného, než až se v kalendáři objeví datum 9. října a já nasednu do vlaku směrem Vsetín.

A konečně to bylo tu. Po dvouhodinové cestě vlakem jsme byli na místě. Napětí a zvědavost ve mně rostly. Ještě nikdy jsem na takovém koncertě nebyla. Je asi půl 7 a my vcházíme do sálu, kde už netrpělivě čekají další lidé. První překvapení pro mě bylo, že koncert začal opravdu přesně v sedm hodin. A už od první chvíle byl neskutečný. Když Martin Smith vyběhl na podium a rozezněly se první tóny, nestačila jsem žasnout. Všichni v sále zpívali, tančili a oslavovali Pána. Všechna gesta,  která dělali, byla tak plná. Cítila jsem tu sílu modlitby. Nikdy jsem nic podobného nezažila. Můžu s klidem v duši říct, že vsetínský kulturní dům se tento večer proměnil v „God´s great dance floor.“ Cítila jsem, že Bůh je tady, On je s námi. Všichni společně na jednom místě.

Po krátké přestávce na pódium vystoupil Matt Redman. Jeho promluvy měly opravdovou hloubku. Jeho písně byly plné naděje, víry a byly pro nás důkazem velké Boží lásky! Texty písni mi běžely hlavou. Myslela jsem na to všechno, co kvůli nám udělal a neustále dělá! Děkovala jsem za každou chvíli, kdy je semnou. Za každou radost, za každého přítele i za všechno co mi Bůh neustále dává!  On nás miluje obrovskou a pro nás ani nepředstavitelnou láskou!

 

Matt a Martin jsou opravdu skvělí hudebníci. A je krásné vidět, jak skrze ně a jejich texty promlouvá Duch Svatý.

Tento koncert byl pro mě životní zkušeností.  Děkuji jak signálům za to, že jsem se díky nim mohla koncertu zúčastnit, tak i těm všem, kteří tam byli. Velký dík patří určitě i všem organizátorům a přípravnému týmu, protože bez nich by se tento koncert určitě nekonal.  

Doufám, že se příště také budu moct podobného koncertu zúčastnit a že bude stejně skvělý jako tento!