BiGy Fest Letovice je známkou toho, že musí něco nejprve skončit, aby se mohlo zrodit něco nového. Bylo to právě zrušení Biskupského gymnázia v Letovicích, co dalo vzniku tomuto výjimečnému festivalu, který vznikl především na základě bohatého podhoubí této školy.


BiGy Fest není pořádán s komerčním záměrem. Cílem pořadatelů je nabídnout návštěvníkům pestrou paletu čirého umění - ať už hudebního, divadelního a tanečního, autorská čtení i workshopy... - a společně vytvořit určité nezaměnitelné klima, které slouží zejména k setkávání se nejen mladých lidí a prezentaci neotřelých uměleckých projektů.

Duchovní rozměr festivalu dodává vystoupení známé autority (Marek Orko Vácha). 

O své zážitky a zkušenosti ze Sluneční školy v Himaláji se s Vámi podělí pedagog Libor Širůček. Největší hvězdou hudební části programu je americký zpěvák a písničkář Vinnie James, nominovaný na cenu Grammy a vystupující například po boku Tiny Turner, který se na BiGy Festu představí společně s houslovou virtuoskou HeléN . Velkou část účinkujících na festivalu tvoří profesionální hudebníci také z řad absolventů této školy.

Srdečně Vás zveme na zámek do malebných Letovic, kde se festival uskuteční, a věříme, že Vám přinese obohacení nejen kulturní, ale i duchovní.

 

Pro více informací navštivte stránky akce: http://www.bigyfestletovice.cz